Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο ψευτόμαγκας


Είχε μάθει να τρομοκρατεί τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ με λεκτική βία και προπηλακισμούς, γεγονός που σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα τον είχε στείλει στη φυλακή. Το ανήμπορο κράτος μας, επιτέλους, συνειδητοποίησε, μετά από πέντε μέρες, ότι η κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ ήταν παράνομη και χρησιμοποίησε νόμιμη βία για τον τερματισμό της.

Τη σύλληψή του ο κ.Φωτόπουλος θα την καταχωρίσει αναμφίβολα στο βιογραφικό του. Στην Ελλάδα μετράνε οι ψευτομαγκιές – εκλαμβάνονται ως ηρωισμοί από τη λαϊκιστική αριστερά που συνήθως δίνει τον τόνο στην πεζοδρομιακή αναταραχή και, άρα, στα ΜΜΕ. Ο νόμος είναι καλός μόνο όταν δικαιώνει τις αντιλήψεις τους, διαφορετικά είναι «αντιλαϊκός» και «ταξικός». Ο κ. Φωτόπουλος ξέρει καλά ότι δεν θα τιμωρηθεί, όπως δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας καταληψίας.

Φαντασιώνεται ο κακόμοιρος ότι είναι ένας Λεχ Βαλέσα, ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σύγχρονη έκδοση του Χατζηχρήστου που θυμώνει, κορδώνεται για τον προσέξουν, και φωνάζει στους παριστάμενους: «κρατάτε με ρε»! Ένας κρατικοδίαιτος ψευτόμαγκας, που του λείπει η καλλιέργεια αλλά του περισσεύει το θράσος, συνάντησε για πρώτη φορά το χέρι του νόμου. Υποθέτω ότι φίλοι του υπουργοί όπως ο Χρυσοχοϊδης και ο Λοβέρδος θα κάνουν παραστάσεις στον άλλο κοινό τους φίλο υπουργό Παπουτσή, για να τύχει της αβρής μεταχείρισης που αρμόζει στην εμπροσθοφυλακή της εργατικής αριστοκρατίας.

Αν ήταν παλικάρι με αρχές (διαβάστε το όπως θέλετε…), κι όχι απλώς ένας ισχυρός βραχίονας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, θα επιζητούσε τη σύλληψή του και την τιμωρία του. Θα ενεργούσε δηλαδή με βάση τους κανόνες της πολιτικής ανυπακοής, προκειμένου, με την προσωπική του περιπέτεια, να επισύρει την προσοχή της κοινωνίας σε άδικους κατ΄ αυτόν νόμους. Αυτό όμως προϋποθέτει τη διάθεση να αναλάβει το κόστος των πράξεών του, να ταλαιπωρηθεί, να υποστεί τις δυσάρεστες συνέπειες του νόμου. Ο κ.Φωτόπουλος όμως έχει μάθει να παίρνει, όχι να δίνει, να επιβάλλεται, όχι να ταλαιπωρείται.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά - τι έκπληξη! - «ν΄ αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες». Στην Ελλάδα της παρακμής έχουν εκφυλιστεί και οι διαμαρτυρίες: όπως είπε και ο Φωτόπουλος πριν από λίγες μέρες, υποδυόμενος τον Ρομπέν των Δασών, «δεν μας πειράζει να είμαστε χίλιες φορές παράνομοι». Εκ του ασφαλούς φυσικά, δίχως κυρώσεις. Σε ένα εκφυλισμένο κράτος αντιπαρατίθεται μια εκφυλισμένη εργατική αριστοκρατία, η οποία, όπως η συντεχνία των πολιτικάντηδων, θέλει να είναι πάνω από το νόμο. Δεν δεσμεύονται από υπερκείμενες αρχές της έννομης τάξης, την οποία βλέπουν μόνο χρησιμοθηρικά. Γι αυτούς, νόμος είναι ότι λένε οι ίδιοι. Οι Μαυρομιχαλαίοι θα ήταν περήφανοι…

6 σχόλια:

gerasimos είπε...

Δυστυχώς πρακτικές όπως ο συνδικαλισμός αυτού του χυδαίου τύπου κρατάνε την Ελλάδα ανεξέλικτη, δέσμια των Φωτόπουλων και των συμφερόντων τους. Για να ξεκολλήσει αυτή η χώρα από τον βούρκο του φασιστοειδούς ψευτοεργατικού συνδικαλισμού χρειάζεται μια αμείλικτη ρήξη με στεγανά και νοοτροπίες που κυριάρχησαν μέχρι σήμερα, με τον πολυπλόκαμο λαϊκισμό που καλλιεργήθηκε συστηματικά από πολιτικό κατεστημένο, συνδικαλιστικές ελίτ, μέσα μαζικής ενημέρωσης, opinion leaders τύπου Λαζόπουλου. Αν δεν υπάρξει μια απότομη, ανελέητη και ολική ανατροπή αυτού του φαιδρού σκηνικού δεν έχει νόημα να ψάχνουμε να βρούμε άκρες και διεξόδους...

Christos P είπε...

Εξαιρετικό κείμενο κ. Τσούκα. Το μόνο που έχω να προσθέσω, ως διευκρίνηση, είναι ότι οι Ρομπέν των Δασών ευδοκιμούν πάντοτε κοντά σε σκοτεινά δάση, κακούς σερίφηδες και άδικους πρίγκηπες. Όπως αφήσαμε το προνόμιο της αλήθειας στους Καρατζαφέρηδες, έτσι αφήσαμε και την αποτροπή -ή έστω καθυστέρηση- της επιβολής του πιο ηλίθιου, άδικου και προχειροφτιαγμένου φόρου που γνώρισε ποτέ η χώρα στους Φωτόπουλους! Τι περιμένατε; Να χάσει την ευκαιρία;

Καιρός να ζητήσουμε τη βίαιη εκδίωξη από το Υπουργείο Οικονομικών της πανέξυπνης φύρας που παριστάνει τον υπουργό.

Meropi είπε...

Στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, δυστυχώς, βαφτίζεται «ήρωας» όποιος απλώς διαιωνίζει τα ελαττώματα του Νεοέλληνα, ένα από τα οποία είναι και η ανομία.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Κάνετε ένα τεράστιο λάθος γράψατε: Υποθέτω ότι φίλοι του υπουργοί όπως ο Χρυσοχοϊδης και ο Λοβέρδος θα κάνουν παραστάσεις στον άλλο κοινό τους φίλο υπουργό Παπουτσή, φίλος του ή μάλλον προστάτης του είναι ο κύριος Τσίπρας αλλά δυστυχώς οι ψηφοφόροι δεν τον τιμωρούν μιας και το κόμμα του θα μπει άνετα στη Βουλή, όσο άνετα δεν φυλακίζεται ο κύριος Φωτόπουλος :(

Άλλη μία απόδειξη του ότι ο άνθρωπος δεν έχει ιερό και όσιο είναι ότι όταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διέταξε μία ΕΔΕ για τη κατάχρηση των κρατικών επιδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αυτός βγήκε στα κανάλια και άρχισε να κατηγορεί τους Ρακιτζήδες.

Δυστυχώς έχει αρκετή ασυλία και από πολλούς Έλληνες και ίσως είναι σημαντικότερο από τη προστασία του Τσίπρα.

ο... φιλαλήθης... είπε...

Ο "Σκοταδόπουλος"της Δ.Ε.Η. που παριστάνει τόν παντογνωστη μέ τίς κατά καιρούς αλόφρωνές του αντιδράσεις του, που "κληρονόμησε" τήν επιχείρηση απ'τα συντρόφια κι έγινε το μεγάλο "αφεντικό" συμπεριφέρεται "κατά βούληση"..!! Γιά να κάνω μιά πλήρη, κι αντικειμενική του "σκιαγράφηση" θα έλεγα ότι μού θυμίζει τόν αγράμματο λοχία που είχα κατά την στρατιωτική θητεία μου πρίν 31 χρόνια, επειδή του βάλανε 2"σαρδέλες" ενοιωθε σάν "Στρατηγός εν ενεργεία"..!!- Τά ίδια κάνει κι αυτός, μπορεί εύκολα νά τόν καταλάβει κανείς απ τήν φυσιογνωμία του νά "αντιληφθεί περί τίνος" πρόκειται..!- Είναι λοιπόν εμπαθής, πορωμένος, βολεμένος, υβριστής, απολυταρχικός, άξεστος, υπερόπτης κι όλα τα συναφή..!!- Ένα "όν" πρός... "αποφυγήν"... αυτός ο χαρακτηρισμός τον αντιπροσωπεύει καί δυστυχώς υπάρχουν παντού τέτοια "μπουμπούκια' σε πάρα πολλούς τομείς.- Κατέχοντας θέσεις... "κλειδιά"...εντελώς κομματικά¨, αναξιοκρατικά, κοινώς.."αλωνίζουν".. διότι δέν ξέρουν νά εκτιμούν..! καί..."ρημάζουν"... αντί να ...παράγουν έργο..!! -Έτσι όμως κατορθώσαμε νά γίνουμε ουραγοί ώς χώρα αλλά είμαστε περήφανοι ώς.. Έλληνες..!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@αλωνίζουν
Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν ήταν ανάγκη να χρησιμοποιήσεις ύβρεις :)

Έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος δεν έχει ούτε τσίπα αλλά ούτε και μπέσα...