Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!


Είμαι βέβαιος ότι σας απασχολούν σημαντικότερα θέματα, αλλά ίσως να μη σας άφηνε εντελώς αδιάφορους η είδηση ότι ο μέχρι πρότινος ανυπότακτος βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Κ.Αϊβαλιώτης απολύθηκε πρόσφατα από το στρατό. Ο σαραντάρης βουλευτής διέθεσε από τη ζωή του 45 ολόκληρες μέρες για να υπηρετήσει την πατρίδα! Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο υποδειγματικός πατριωτισμός του κ.Αϊβαλιώτη δεν τεκμαίρεται μόνο από τη συμμετοχή του στο εθνικόφρον κόμμα με το οποίο εκλέγεται, αλλά, κυρίως, από την πιεστική ανάγκη που ένιωσε, όπως άλλωστε ο κ.Βουλγαράκης πριν από 16 περίπου χρόνια, να διακόψει την προσφορά των πολύτιμων βουλευτικών υπηρεσιών του στο Έθνος, προκειμένου να καταταγεί στο Πεζικό. Τέτοια παραδείγματα σπανίζουν!

Βέβαια, δεν ήταν ο μόνος ανυπότακτος κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Υπολογίζεται ότι το 20% των στρατευσίμων είναι φυγόστρατοι. Ο νομοθέτης, ωστόσο, δεν πτοείται: είναι τόσο γενναιόδωρος απέναντι στους «άξιους επιστήμονες» που χορηγεί αναβολή στην αναβολή αν ο αιτών υπηρετεί την επιστήμη και δοξάζει την Ελλάδα ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι «διακεκριμένοι επιστήμονες» καταλήγουν να υπηρετήσουν – αν υπηρετήσουν – την κοπιαστική θητεία του κ.Αϊβαλιώτη – 45 ημέρες! Σε τέτοιες περιπτώσεις λίγοι θα αμφέβαλλαν ότι η Συνταγματική επιταγή περί «υποχρέωσης» όλων των Ελλήνων αρρένων να «συντελούν στην άμυνα της Πατρίδας» (άρθρο 4) οφείλει να υποστεί την κατάλληλη «διασταλτική ερμηνεία», με τη νομική συνδρομή βεβαίως του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και νυν υπουργού Παιδείας κ.Στυλιανίδη.

Το ζητούμενο κάθε φορά δεν είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Αυτό μόνο «κολλημένοι» το ζητούν, άνθρωποι ανίκανοι, συνήθως, να διακρίνουν την ποιότητα και να εξαιρέσουν τους «άξιους» από τις επαχθείς κοινές υποχρεώσεις. Εμφορούμενος ακριβώς από αυτό το πνεύμα της διάκρισης των «αξίων» από τους «πολλούς», ο πρόεδρος της Βουλής κ.Σιούφας, διακεκριμένος υπερασπιστής της αξιοκρατίας, μονιμοποίησε, πριν από μερικές εβδομάδες, στην κεντρική υπηρεσία της Βουλής τους υπαλλήλους που ήταν αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών. Θα ήταν όντως αναξιοπρεπές η πρώην υπερνομάρχης Αθηνών, κόρη του αείμνηστου Γ. Γεννηματά, να εργάζεται με καθεστώς «απόσπασης» από την Εθνική Τράπεζα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτεία πρέπει να τιμά τους «άξιους».

Ακόμα κι όταν οι «άξιοι» αποδεικνύονται κοινοί άνθρωποι και «αμαρτάνουν», βάζοντας χέρι λ.χ. σε παγκάρια μοναστηριών, η πολιτεία οφείλει να κατανοεί: να μεριμνά έτσι ώστε οι «πεπτωκότες» ιερωμένοι, αν δεν μπορούν να αποφύγουν την ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον να την εκτίουν σε ειδικούς μοναστηριακούς χώρους. Δεν είναι δυνατόν να εξευτελίζεται ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ.Μπεζενίτης συνωστιζόμενος στο ίδιο προαύλιο φυλακής με κοινούς φυλακισμένους. Επιτέλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!



Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 29 Ιουλίου 2008

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ψάχνεις για ισότητα στο στρατό?

Ανώνυμος είπε...

Ξανακοιτάξτε τις πηγές σας για τις λεπτομέρειες, διότι όσα γράφετε δεν είναι ακριβώς έτσι... Είναι χειρότερα!
Οι "λαμπροί και άξιοι επιστήμονες" κάνουν μεν μειωμένη θητεία (λίγοι και με πολλές προϋποθέσεις) αλλά οι 45 ημέρες αφορούν τους στρατευόμενους βουλευτές! Αυτής της διάταξης έκανε χρήση ο κ. Αΐβαλιώτης για μειωμένη θητεία, ενώ όλες τις αναβολές του τις είχε πάρει λόγω του ότι "υπηρετούσε" σε διεθνείς οργανισμούς (κατά διασταλτική ερμηνεία του όρου).
Γενικά οι εξαιρέσεις της στρατολογίας είναι μια βιομηχανία τακτοποιήσεων και ρουσφετιών. Το ξέρουμε όλοι, τουλάχιστον οι άρρενες, σε αυτή τη χώρα. Δεν υφίσταται η έννοια της ισότητας όχι μόνο στο στρατό αλλά ούτε στην στρατολογική νομοθεσία.
Σημ.: αν και φιλελεύθερος, είμαι υπέρμαχος του καθολικού δικαιώματος στην στρατιωτική εκπαίδευση...

Ανώνυμος είπε...

α, ρε Χαρίδημε... τέτοια οργή και κυνισμός έρχεται κείνες τις στιγμές που καταλαβαίνεις πως όσο και να προσπαθήσεις δεν γίνεται τίποτα.. Την έχουν πιασμένη καλά την κουτάλα... κι έχουν και ύφος και έτσι και μιλήσεις σου ρίχνουν με τη μία τη λάσπη πως την εποφθαλμιάς. Και προτιμάς τελικά να τα παρατήσεις, παρά τέτοια προσβολή. όλως τυχαίως βέβαια κι αυτοί αυτό θέλουν. να τα παρατήσεις...

Καππαδόκης είπε...

Ασφαλώς και δεν είμαστε όλοι ίδιοι:

"ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ



Το άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει:
"Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου."

Ερωτώ. Είναι έτσι; Οι 300 Εθνοπατέρες μας είναι ίσοι με τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων έναντι του νόμου; Υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες απαντήσεις τεκμηριωμένες με παραδείγματα και όλες αυτές είναι ταυτόσημες. ΟΧΙ.
Οι 300 Εθνοπατέρες ψηφίζουν τους νόμους που καταπατούν ασύστολα το άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος. Δεν είναι ίσος ο απλός πολίτης με τον υπουργό όταν για το ίδιο αδίκημα του ενός η παρανομία παραγράφεται μετά την λήξη των εργασιών της Βουλής και της προκήρυξης εκλογών, χρόνος που στην χειρότερη για τον υπουργό περίπτωση δεν ξεπερνά την 4ετία και για τον απλό πολίτη η παρανομία παραγράφεται, ανάλογα με το αδίκημα, έως και μετά την 20ετία. Το οποίον σημαίνει με άλλα λόγια ότι ενώ στον απλό πολίτη μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία και μετά από 10 χρόνια από την τέλεση του αδικήματος, αν εμπλέκεται υπουργός στο ίδιο ακριβώς αδίκημα, για αυτόν δεν υπάρχει δυνατότης απαγγελίας κατηγορίας και θα γυρίζει ανάμεσα μας χαρούμενος, άσπηλος και αμόλυντος. Και έρχονται σήμερα υποκριτικά κάποιοι από τους εθνοπατέρες να μας λένε πως αυτός ο νόμος ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ πρέπει να αλλάξει γιατί...είναι άδικος. Τα ίδια μας λένε κάθε φορά που ψηφίζουν για την μη άρση της βουλευτικής ασυλίας ενός από τη "συντεχνία" τους ακόμη και αν υπάρχει κατηγορία για τροχαία παράβαση η για καταπάτηση στο χωράφι του γείτονα. Για να μην σας πω πως κατά την γνώμη μου, χωρίς να είμαι νομικός αλλά απλά έλογον ον, και αυτή η νομοθεσία περί βουλευτικής ασυλίας γενικότερα αντίκειται στό άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος.
΄
Το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει:
"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον
πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
Μήπως στην επόμενη αναθεώρηση πρέπει να μπει και μια παράγραφος και για κείνους που με την ψήφο τους και χωρίς βία επιχειρούν και το καταλύουν συστηματικά;

Για νά ξέρουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε, εμείς οι υπόλοποι Ελληνες, κατά το Σύνταγμα εννοείται...

www.liberalgreek.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο 4 του συντάγματος δεν καταλύετε μόνο από τους φυγόστρατους αλλά και από την πλειοψηφία των ελλήνων που υπηρετούν τον Ε.Σ. μέσω της ανεξέλεκτης χρήσης βυσμάτων η οποία έχει αρνητικές συνέπειες στους ελάχιστους μη βυσματόχους (όπου το βύσμα αναφέρεται σε οποιαδήποτε παρέκλίσση του Σ.Ν. μέσω εξυπηρέτησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εώς τον ΕΠΟΠίτη δεκανέα). Παράλληλα ο Ε.Σ. δίνει ειδικότητες στους στρατευσίμους από επόπτη ωδικών πτηνών έως συνοδό στρατιωτικού ακολούθου οι οποίες καμία σχέση με την άμυνα της πατρίδας δεν έχουν. Για την κοινωνική θυτεία δεν το συξητάμε καν. Βέβαια το ενδιαφέρον για την νομιμότητα από κάποιον που εμπλέκεται στο ALBA μόνο γέλιο προκαλεί αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Γιώργης Χολιαστός είπε...

ΊΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ
«Μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους-λένε πως όλοι κλέβουμε. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.»
(οι πολιτικοί στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις)


«Δεν είμαστε ίδιοι όλοι μας». Είσαστε όμως κύριοι.
και μάλιστα χειρότερος ο ένας απ’ τον άλλον.
Και κλέφτες και παλιάνθρωποι και κτήνη κι αλητήριοι΄
ου μην αλλά και ψεύταροι εκ των πολύ μεγάλων.

Μπορεί από το φόβο τους κάποιοι να μη σουφρώνουν.
Σημαίνει αυτό όμως πως κλεψιά δεν κάνανε καμία;
Τότε πού βρήκαν τα λεφτά-και κείνα που δηλώνουν
αλλά και κείνα σε κρυφά όπου φυλάν ταμεία;

Πού-που αυτός που εργάζεται οχτάωρο για χρόνια
δεν έχει ούτε δεύτερο σακάκι να φορέσει;
Πού-που λεφτά για διακοπές σε ήλιους ή σε χιόνια
ποτέ ο τίμιος δουλευτής δεν είχε να διαθέσει;

Όποιος δεν κλέφτει, ή άλληνε ωφέλεια δεν έχει
από κεινούς που κλέβουνε, τότε στο λαό μπρος πάει
και ξεμπροστιάζει τους μιαρούς. Κι αυτό αν δεν τ’ αντέχει
την κλίκα κάνε των κλεφτών αμέσως παρατάει

και πια μπροστάρης στου λαού γίνεται την πορεία
που έχει για τέρμα της αγνή κι αθώα μια κατάσταση-
αθώα από ψέμα, διαφθορά, κλοπή και αλητεία:
που η νικήτρα τέρμα της είναι η επανάσταση.

Μα κτήνη ειν’ όλοι οι βουλευτές κι ολόπαχα γουρούνια.
Και πίνουν το αίμα του λαού και στον ιδρώ του πλένε.
Και είναι μέσα στη βρωμιά χωμένοι ως τα μπούνια.
Κι είναι οι χειρότεροι απ’ αυτούς οι που δεν κλέβουν λένε.

Γι αυτό και μες στα λίπη τους λεπίδι θα βυθίσει
και τη ζωή από το σαπρό κορμί τους θα χωρίσει΄
Και τότε μια θα χτίσουμε περήφανη πατρίδα
που κάθε θα ’ναι της παιδί του ήλιου της μι αχτίδα.

Γιώργης Χολιαστός